Preventief Medisch Onderzoek wetgeving

Hier leest u meer over het Preventief Medisch Onderzoek en de wetgeving die daarbij hoort. Er ontstaan rondom dit onderwerp altijd veel vragen die wij graag voor u beantwoorden.

Als werkgever bent u verplicht om een Preventief Medisch Onderzoek aan uw werknemers aan te bieden. Dit is wettelijk geregeld volgens de Arbowet. Een Preventief Medisch Onderzoek brengt zowel voor u als werkgever als voor uw werknemers enorm veel voordelen met zich mee.


Wetgeving Preventief Medisch Onderzoek

Als werkgever heeft u de verantwoordelijkheid om een zo veilig en gezond mogelijke arbeidssituaties voor uw werknemers te creëren. Hiertoe behoren vele verplichtingen, waar het aanbieden van een Preventief Medisch Onderzoek er een van is.

De wetgeving omtrent het Preventief Medisch Onderzoek vindt u terug in artikel 18 van de Arbowet. In deze wet staat beschreven dat iedere werkgever verplicht is om periodiek een Preventief Medisch Onderzoek aan te bieden. Werknemers worden op deze manier in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een gezondheidsonderzoek. Dit onderzoek heeft als doel om eventuele gezondheidsrisico’s te voorkomen en te beperken.

De kosten voor een Preventief Medisch Onderzoek zijn evenals voor de werkgever. Voor werknemers is dit dus gratis. Het overgrote deel van de werknemers mag daarnaast zelf beslissen of zei deel willen nemen aan het Preventief Medisch Onderzoek. In sommige branches is deelname verplicht en er is ook nog de mogelijkheid dat het als verplicht onderdeel is opgenomen in de CAO.

 

Hoe vaak moet een Preventief Medisch Onderzoek worden uitgevoerd?

Er is wettelijk geen termijn voor herhaling van het Preventief Medisch Onderzoek aangegeven. Hoe vaak u dit aan uw werknemers aanbiedt hangt af van de volgende factoren, welke met de werkomstandigheden te maken hebben:

  • De ernst van de gezondheidsschade die bij een gegeven blootstelling tijdens het werk zich zou kunnen voordoen
  • De kans dat die gezondheidsschade ook daadwerkelijk optreedt
  • De snelheid waarmee die gezondheidsschade optreedt

Hoe groter of hoger de kans is dat deze factoren zich voordoen hoe vaker u ervoor zal moeten zorgen dat er een Preventief Medisch Onderzoek plaatsvindt voor werknemers. De risico’s zijn meestal het grootst bij bedrijven waar bijvoorbeeld gewerkt wordt allergene stoffen.

 

 

De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek

De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek zijn voor de basismodule altijd gelijk. Echter heeft u als werkgever de mogelijkheid om de basismodule uit te breiden met diverse extra modules om zo het Preventief Medisch Onderzoek op maat samen te stellen voor uw werknemers. U bepaalt de inhoud dus volledig zelf. Deze inhoud hangt af van de sector waarin het bedrijf zich bevindt, uw budget en eventuele aanvullende wensen.  

Op onze website vindt u een basis Preventief Medisch Onderzoek wat uitgebreid kan worden met extra modules. De kosten voor een Preventief Medisch Onderzoek voor uw bedrijf berekent u eenvoudig (en vrijblijvend) met onze eigen ontwikkelde calculator. Bij Premeo kunt u uitgaan van een scherp tarief. Het uit laten voeren van een Preventief Medisch Onderzoek door geregistreerde artsen hoeft dus zeker niet veel geld te kosten!

 

Preventief Medisch Onderzoek online aanvragen

Wilt u een Preventief Medisch Onderzoek laten uitvoeren op de werkvloer? Op onze website vraagt u dit eenvoudig aan. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op! Samen zorgen we voor een bijpassende offerte op maat.

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a. voor

Achmea
CZ
De Amersfoortse
Delta Lloyd
Ohra
Reaal
VVAA
3M
Albemarle
Fluor
A&R Carton
Avelingen groep
Bayer
Bruca
Buchinhoren
Carpenter
CCV
Celavita
Converge
Cronimet
De Vergarde
Dockwise
Dr. Oetker
Ecolab
Edelman
EDSN
Eurojust
Enkco
ETS
European Association of Urology
Evides
Flinter
Gemeente Oegstgeest
Gemeente Twenterand
Gemeente Uithoorn
Heinmade
Hokamo
Holland Plant
Indumat Verhuur
Initial Hokatex
Interjute
KPMG
Linex Prefab
Loyens & LIIoef
Luchthaven Schiphol
Medinova
Menzies
Metaalhandel De Horne
Monsanto
NDS
NHTV
Nutricia

Premeo.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiƫn onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies