Privacy

Bij Premeo hebben privacy en bescherming van persoonsgegevens prioriteit. Wij begrijpen dat het voor zowel werkgever als werknemer vragen kan oproepen wanneer er wordt gewerkt met persoonlijke medische informatie. Wij verzekeren u er van dat wij zeer zorgvuldig omgaan met alle medische gegevens. Mocht u hierover vragen hebben, dan beantwoorden wij die graag.


Arts en beroepsgeheim bij PMO

Het PMO wordt altijd door een BIG-geregistreerde arts afgenomen, in een ruimte die privacy biedt. Zoals bekend heeft een arts een beroepsgeheim, alles wat u met de arts bespreekt blijft tussen u en de arts.

Persoonlijk medisch rapport

Op basis van een ingevulde vragenlijst en een aantal onderzoeken, stelt de arts een medisch rapport voor u op. Deze rapportage bevat de uitslagen van de onderzoeken en brengt gezondheidsproblemen aan het licht. Ook krijgt u advies over uw gezondheid. Dit rapport is voor u persoonlijk en krijgt u dan ook via een persoonlijk en beveiligd online portaal. De werkgever krijgt het rapport niet te zien. Uiteraard kan het handig zijn dat u sommige uitslagen aan uw werkgever meldt of samen actie onderneemt. Dit is echter uw eigen keuze.

Groepsanalyse

Via het PMO kan de werkgever van eventuele gezondheidsrisico’s op het werk op de hoogte worden gebracht. Daarom stelt de arts, indien gewenst, een globale groepsanalyse op voor de werkgever. Hierin geldt wederom geheimhouding. Er worden geen personen genoemd, er wordt slechts algemeen gesproken over risico’s en percentages. Zo krijgt de werkgever toch een beeld van de problematiek en blijft uw anonimiteit gewaarborgd. Om deze reden bieden we de groepsanalyse alleen aan bij een minimale deelname van 30 personen.

Uw privacy en uw persoonsgegevens

Als u meedoet aan een PMO verwerken wij uw persoonsgegevens. Dit doen wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Wij informeren u graag over de verwerking van uw persoonsgevens.

  • Uw persoongegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.
  • Uw gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan u.
  • Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).
  • U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek per email naar info@premeo.nl .
  • Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons, schriftelijk per email naar info@premeo.nl ,vragen om uw gegevens aan te passen.
  • U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen, stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek per email naar info@premeo.nl . Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan we uw gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.
  • U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan uw gegevens in dat geval op in een inactief archief. (zie boven) Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek per email naar info@premeo.nl.
  • U kunt bij ons bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.
  • U krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met uw persoongegevens.
  • Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.
  • Het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a voor



Lees wat klanten van ons vinden

8 ,3 8.3 / 10
Premeo op Klanten vertellen 192 Beoordelingen
Lees ervaringen