Wat is een PMO

PMO staat voor Preventief Medisch Onderzoek en is de opvolger van het PAGO (Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek). Het PMO brengt de gezondheid van uw werknemers in kaart, spoort gezondheidsrisico's van het werk op, maakt werknemers bewust van hun eigen leefstijl en draagt bij aan minder verzuim en gezonde en fitte werknemers. 

De inhoud van het PMO bepaalt u als werkgever zelf. Een PMO bestaat altijd uit een basisonderzoek, maar kan aangevuld worden met diverse extra modules. De keuze voor extra modules hangt samen met bijvoorbeeld beroepsziekten of uw specifieke wensen. De kosten van een PMO zijn afhankelijk van uw wensen. Wij adviseren u graag. 


Voordelen PMO

Als werkgever kunt u verschillende doelen nastreven met een PMO. Uiteraard voldoet u hiermee aan de wettelijke verplichting om werknemers periodiek preventief medisch onderzoek aan te bieden. Daarnaast zijn er veel andere voordelen om deze gezondheidscheck te promoten binnen het team.

Uitgebreide voordelen van het PMO bekijken?

> Ik ben werkgever

> Ik ben werknemer

Wat is een PMO

PMO resultaten

Medewerkers die meedoen aan het PMO ontvangen na afloop een medisch rapport via een beveiligd en persoonlijk digitaal portaal. Hierin staat naast de uitslag van de onderzoeken een persoonlijk advies van de arts over gezondheidsrisico’s. Werknemers kunnen hiermee aan de slag, eventueel in overleg met de werkgever.

Als werkgever kunt u een groepsanalyse ontvangen (vanaf 30 deelnemers). Problemen en risico’s voor de gezondheid komen zo duidelijk aan het licht. Door tijdig maatregelen te nemen kunt u als werkgever verzuim tegen gaan en werkt u actief aan een prettig werkklimaat voor uw medewerkers.

Neem contact met ons op

 

Wat is een PMO

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a voorPremeo.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiƫn onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies