PMO wetgeving

Er zijn altijd veel vragen rondom het PMO en de wetgeving. U bent als werkgever verplicht om een PMO aan uw werknemers aan te bieden. Dat is zo geregeld en staat vastgelegd in artikel 18 van de Arbowet. Dat is prettig voor uw werknemers maar ook voor u. Het PMO brengt namelijk vele voordelen met zich mee voor beide partijen. Op onze website leest u meer informatie over het PMO en de wetgeving die daarbij hoort.


De wetgeving omtrent het PMO

Als werkgever moet u aan verschillende verplichtingen voldoen om een zo veilig maar ook zo gezond mogelijke situatie voor uw werknemers op de werkvloer te creëren. Een van deze verplichtingen is het aanbieden van een PMO aan uw werknemers.

In de Arbowet is de wetgeving omtrent het PMO opgenomen. Deze wet stelt iedere werkgever verplicht om periodiek een PMO aan te bieden. Zo worden werknemers in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een gezondheidsonderzoek. Dit onderzoek richt zich erop om eventuele gezondheidsrisico’s te voorkomen en beperken.

Een werkgever is dus verplicht om een PMO aan te bieden aan zijn werknemers. Tevens zijn de kosten van een PMO voor rekening van de werkgever.

 

De voordelen van een PMO voor de werkgever

Voor werknemers heeft het PMO als voordeel dat zij gecontroleerd worden op verschillende factoren en zo een goed beeld van hun gezondheid en leefstijl krijgen. Maar ook voor werkgevers zitten er diverse voordelen aan een PMO. Dit zijn:

  • Minder verzuim onder werknemers
  • Gezonde en fitte werknemers
  • Lagere kosten door het vroegtijdig opsporen van gezondheidsrisico’s en eventuele ziekten
  • Een gezonde leefstijl van werknemers wat op de lange termijn meer voordelen biedt voor de inzetbaarheid en het functioneren van werknemers
  • U voldoet aan de wettelijke verplichting die u heeft
  • En ten slotte krijgt u waardevol inzicht en een advies over hoe u eventuele gezondheidsrisico’s kunt aanpakken en oplossen

 

 

De kosten van een PMO

Wilt u meer weten over de kosten van een PMO voor uw bedrijf? De kosten voor de basismodule zijn gelijk voor iedereen. U kunt zelf deze basismodule nog uitbreiden met extra modules. Met onze calculator kunt u berekenen hoe duur een PMO voor uw werknemers is.

Heeft u de kosten berekend en weet u welke pakket u wilt? Neem dan eenvoudig contact met ons op en wij regelen samen met uw het PMO voor uw werknemers.

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a. voor

Achmea
CZ
De Amersfoortse
Delta Lloyd
Ohra
Reaal
VVAA
3M
Albemarle
Fluor
A&R Carton
Avelingen groep
Bayer
Bruca
Buchinhoren
Carpenter
CCV
Celavita
Converge
Cronimet
De Vergarde
Dockwise
Dr. Oetker
Ecolab
Edelman
EDSN
Eurojust
Enkco
ETS
European Association of Urology
Evides
Flinter
Gemeente Oegstgeest
Gemeente Twenterand
Gemeente Uithoorn
Heinmade
Hokamo
Holland Plant
Indumat Verhuur
Initial Hokatex
Interjute
KPMG
Linex Prefab
Loyens & LIIoef
Luchthaven Schiphol
Medinova
Menzies
Metaalhandel De Horne
Monsanto
NDS
NHTV
Nutricia

Premeo.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiƫn onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies