Preventie beroepsziekten


Wat zijn beroepsziekten?

In Nederland wordt jaarlijks een groot aantal werknemers ziek of zelfs arbeidsongeschikt als direct gevolg van hun werkzaamheden. Naar schatting zijn er jaarlijks zo’n 20.000 nieuwe gedupeerden. Met beroepsziekte bedoelen we: "ziek door een belasting die in hoofdzaak het gevolg is van het werk of de werkomstandigheden". Deze beroepsziekten zijn vaak het gevolg van de arbeidsomstandigheden. Denk hierbij aan de schildersziekte, bakkersastma, contacteczeem of gehoorschade, maar ook psychische aandoeningen door stress of de impact van het werk. Juist deze psychische overbelasting leidt tot veel voorkomende problemen als een burn-out, depressie of chronische vermoeidheid.

 

Preventie beroepsziekten

Beroepsziekten hebben nare gevolgen voor werknemers en werkgevers. Daarom is preventie van groot belang. Het PMO is een uitstekend instrument om de gezondheid en de risico’s op de werkvloer te monitoren. Zo kunt u op tijd ingrijpen en beroepsziekten voorkomen. Resultaat: minder verzuim, minder uitval, fitte werknemers, een gezond werkklimaat en kostenbesparing.

PMO en groepsanalyse

In een PMO kunnen wij de gegevens van alle werknemers samenvoegen (vanaf 30 deelnemers) in een groepsanalyse. Op verzoek maken we groepsoverzichten, vooral van de vragenlijstresultaten. Welke klachten komen veel voor, op welke afdeling? Komen bepaalde klachten meer voor, vergeleken met uw eigen branche? Dit soort vergelijkingen bieden steun bij de preventie van beroepsziekten.

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a voorPremeo.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiƫn onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies