Wat gebeurt er na het PMO?

Wanneer u een Preventief Medisch Onderzoek heeft laten uitvoeren en de uitslag heeft ontvangen bent u waarschijnlijk benieuwd hoe dit nu verder gaat. Premeo vertelt u hier graag meer over. Op onze website krijgt u inzicht in wat er gebeurt na het PMO. Zo weet u wat er daadwerkelijk met de resultaten van het onderzoek gedaan wordt en welke stappen hierop volgen.


Doel van het Preventief Medisch Onderzoek

Het Preventief Medisch Onderzoek is erop gericht om risico’s op te sporen die verband houden met het werk dat u uitvoert en uw gezondheid. Er worden diverse risico’s opgespoord welke afhankelijk zijn van de inhoud van het PMO dat u krijgt. Uw werkgever maakt een keuze welke modules hij of zij wilt laten uitvoeren tijdens een PMO. Daarnaast kunt u altijd eventuele specifieke gezondheidsklachten die u heeft met de desbetreffende arts bespreken.

U kunt onder andere denken aan de volgende risico’s:

  • Overgewicht
  • Hart- en vaatziekten
  • Suikerziekte
  • Bloedarmoede
  • Nierafwijkingen
  • Lever- en schildklierafwijkingen
  • Gehoorafwijkingen

 

Wat zijn de vervolgstappen na het PMO

Werknemers die deelnemen aan het PMO krijgen na afloop meer inzicht in hun gezondheid. Indien blijkt dat er afwijkingen of onzekerheden zijn dan wordt u door de arts doorverwezen naar de huisarts voor verder aanvullend onderzoek.

Vanaf 30 deelnemende werknemers kan de werkgever ervoor kiezen om een groepsrapportage te ontvangen. Hierin is globaal en met percentages weergegeven hoe het zit met de gezondheid onder zijn werknemers. Alle individuele resultaten blijven uiteraard anoniem en zullen niet met uw werkgever of arbodienst worden gedeeld.

De groepsrapportage geeft dus inzicht in de gezondheid van de werknemers en geeft tevens een concreet advies met punten die verbeterd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan stoppen met roken, meer bewegen en/of meer fruit eten.

Uw werkgever onderneemt naar aanleiding van de groepsrapportage dus eventuele extra vervolgstappen.

 

 

PMO aanvragen

Wilt u een PMO laten uitvoeren onder werknemers? Dit vraagt u eenvoudig aan op de website van Premeo. Hier laat u uw gegevens achter waarna wij zo snel mogelijk contact met uw opnemen. We gaan vervolgens aan de slag om uw wensen in kaart te brengen in een bijpassende offerte.

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a voorPremeo.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies