Preventief Medisch Onderzoek verplicht

Als werkgever bent u verplicht om een Preventief Medisch Onderzoek aan uw werknemers aan te bieden. Dit is vastgelegd in artikel 18 van de Arbowet. Een Preventief Medisch Onderzoek heeft als doel om de risico’s van de werkzaamheden voor de gezondheid van uw werknemers zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken.


Wat is een Preventief Medisch Onderzoek?

Een Preventief Medisch Onderzoek is de opvolger van het PAGO (Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek). Het Preventief Medisch Onderzoek brengt de gezondheid en de leefstijl van uw werknemers in kaart. Daarnaast spoort het gezondheidsrisico’s van het werk op en draagt het bij aan minder verzuim. Dit levert gezonde en fitte werknemers op.

Iedere werkgever is verplicht om het Preventief Medisch Onderzoek aan te bieden. Ongeacht het aantal werknemers dat hij of zij in dienst heeft. Ons advies is om dit periodiek te doen zodat werknemers een actueel inzicht hebben in hun gezondheid, de risico’s en de ontwikkeling hiervan.

 

De inhoud en kosten van een Preventief Medisch Onderzoek

Het Preventief Medisch Onderzoek bestaat uit een basis module maar kan daarnaast naar eigen wens worden uitgebreid met diverse extra modules. De keuze voor deze extra modules hangt onder andere samen met de branche waarin uw bedrijf zit, met uw specifieke wensen en met beroepsziekten. Op onze website vindt u een calculator waarmee u de kosten voor het Preventief Medisch Onderzoek voor uw bedrijf kunt berekenen.

Wilt u graag een offerte op maat ontvangen of meer informatie? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder met het samenstellen van een Preventief Medisch Onderzoek dat is aangepast op uw wensen.

 

 

Waarom moet ik een Preventief Medisch Onderzoek laten uitvoeren?

Het Preventief Medisch Onderzoek is een uitstekend instrument om de gezondheid van uw werknemers periodiek te laten onderzoek en zo de gezondheid van uw gehele bedrijf te waarborgen. U kunt hiermee vroegtijdig inspelen op eventuele risico’s en ziekten onder werknemers. Daarnaast worden de arbeidsomstandigheden onder de loep genomen.

Zowel voor werknemers als werkgevers zijn er vele voordelen verbonden aan het Preventief Medisch Onderzoek. Als werkgever levert het u onder andere de volgende dingen op:

  • U draagt bij aan preventie van beroepsziekten
  • U bewaakt en bevordert de gezondheid van uw werknemers
  • U zorgt ervoor dat het functioneren en de inzetbaarheid van uw werknemers bewaakt maar ook verbeterd wordt
  • U zorgt voor gezonde en fitte werknemers wat resulteert in minder verzuim
  • U bespaart kosten doordat u vroegtijdig gezondheidsrisico’s en eventuele ziekten onder werknemers opspoort

 

Zijn werknemers verplicht om deel te nemen aan een Preventief Medisch Onderzoek?

Werknemers zijn niet altijd wettelijk verplicht om deel te nemen aan een Preventief Medisch Onderzoek. Echter geldt er voor bepaalde functies wel een verplichte deelname aan het Preventief Medisch Onderzoek. Denk aan functies waarbij gewerkt wordt met bijvoorbeeld allergene stoffen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat een werknemer verplicht is om deel te nemen op grond van de CAO die geldt.

 

PMO aanvragen

Bent u van plan een PMO te regelen voor uw bedrijf? Bij Premeo vraagt u dit eenvoudig aan! Op onze website laat u uw gegevens achter waarna wij zo snel mogelijk contact met uw opnemen en uw wensen in kaart brengen in een bijpassende offerte.

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a. voor

Achmea
CZ
De Amersfoortse
Delta Lloyd
Ohra
Reaal
VVAA
3M
Albemarle
Fluor
A&R Carton
Avelingen groep
Bayer
Bruca
Buchinhoren
Carpenter
CCV
Celavita
Converge
Cronimet
De Vergarde
Dockwise
Dr. Oetker
Ecolab
Edelman
EDSN
Eurojust
Enkco
ETS
European Association of Urology
Evides
Flinter
Gemeente Oegstgeest
Gemeente Twenterand
Gemeente Uithoorn
Heinmade
Hokamo
Holland Plant
Indumat Verhuur
Initial Hokatex
Interjute
KPMG
Linex Prefab
Loyens & LIIoef
Luchthaven Schiphol
Medinova
Menzies
Metaalhandel De Horne
Monsanto
NDS
NHTV
Nutricia

Premeo.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiƫn onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies