Groepsvaccinatie

Premeo verzorgt met een landelijk dekkend netwerk van ervaren artsen groepsvaccinaties tegen infectieziekten. Dit doen wij op uw locatie, zeven dagen per week en, indien gewenst, ook in de avonduren.

Klik hier voor een maatwerk offerte.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste vaccinaties tegen infectieziekten.


Hepatitis A

Besmetting met hepatitis A vindt voornamelijk plaats via besmet water en voedsel, maar het kan ook via besmette voorwerpen en handen. Het hepatitis A virus wordt met de ontlasting uitgescheiden. Mensen die voor hun beroep in aanraking komen met afvalwater zoals rioolwerkers en medewerkers van een afvalwaterzuivering lopen reëel gevaar van besmetting.

Hepatitis A (geelzucht) is een virusinfectie van de lever. Hepatitis A is een zeer besmettelijke ziekte. Volwassenen die hepatitis A krijgen, zijn vaak 4 tot 6 weken ziek. Een kwart van deze mensen blijft nog langer ziek. Sommigen zijn zelfs een half jaar of nog langer niet in staat om te werken.

Een vaccinatie tegen Hepatitis A bestaat uit 2 vaccinaties. Deze worden minimaal een half jaar tot maximaal een jaar na elkaar toegediend. Het hepatitis A vaccin wordt vaak in combinatie met het DTP vaccin voorgeschreven. In sommige gevallen wordt er gebruikt gemaakt van een hepatitis A/B combinatie vaccin.

Hepatitis B

Het Hepatitis B virus wordt overgedragen door contact met menselijk bloed of andere lichaamsvloeistof, bij bijvoorbeeld prik-, snij-, spat-, bijt- of krab- accidenten in de zorg of schoonmakers en gemeentewerkers die zich prikken aan een gebruikte naald. Maar ook medewerkers van de hulpdiensten (politie, ambulance, brandweer) lopen risico.

Hepatitis B is een leverontsteking veroorzaakt door een infectie met het hepatitis B virus. Besmetting met dit virus kan leiden tot levercirrose en leverkanker. Dragers kunnen, ook als er geen symptomen zijn, hepatitis B overdragen op anderen.

Een Hepatitis B vaccinatietraject bestaat uit 3 vaccinaties met als aanbevolen vaccinatieschema 0-1-6 maanden. 4 tot 8 weken na de laatste vaccinatie volgt een bloedonderzoek (titerbepaling) waarbij wordt vastgesteld of de medewerker voldoende antistoffen heeft opgebouwd.

Het implementeren van een Hepatitis B vaccinatiebeleid is meestal niet eenvoudig. Het kost tijd en veel aandacht. Organisaties kunnen ervoor kiezen om hun medewerkers een continue vaccinatieprogramma aan te bieden, maar vaak is het efficiënter om vaccinaties enkele malen per jaar aan te bieden. Laat ons u adviseren in de mogelijkheden en de beste methode voor uw organisatie.

Het RIVM geeft informatie over hepatitis B vaccinatie voor medewerkers die een beroepsrisico lopen. Daarnaast geeft het RIVM informatie en richtlijnen voor medewerkers die een beroepsrisico vormen.

Deze richtlijn en overige richtlijnen omtrent hepatitis B zijn te vinden op de website van het (www.rivm.nl).

DTP

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Een DTP vaccinatie wordt in de regel genomen om medewerkers te beschermen tegen Tetanus. Bij beroepen met een risico op verontreinigde verwondingen is er risico op tetanus.

Een DTP vaccinatie bestaat uit 1 vaccinatie waarna u 10 jaar beschermd bent. U moet dan wel tijdens uw kindertijd een Rijksvaccinatieprogramma hebben doorlopen. Personen geboren na 1950 hebben dit programma vrijwel altijd doorlopen.

Overige vaccinaties

Premeo biedt ook de mogelijkheid om andere vaccinaties toe te dienen indien er een beroepsrisico bestaat. Daarnaast zijn wij tevens gespecialiseerd in reisvaccinaties voor (grote) groepen. Wij zijn voor onze reisvaccinaties LCR geregistreerd en HKZ (NEN-EN-ISO 9001:2008)-gecertificeerd.

Neem contact met ons op

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a. voor

Achmea
CZ
De Amersfoortse
Delta Lloyd
Ohra
Reaal
VVAA
3M
Albemarle
Fluor
A&R Carton
Avelingen groep
Bayer
Bruca
Buchinhoren
Carpenter
CCV
Celavita
Converge
Cronimet
De Vergarde
Dockwise
Dr. Oetker
Ecolab
Edelman
EDSN
Eurojust
Enkco
ETS
European Association of Urology
Evides
Flinter
Gemeente Oegstgeest
Gemeente Twenterand
Gemeente Uithoorn
Heinmade
Hokamo
Holland Plant
Indumat Verhuur
Initial Hokatex
Interjute
KPMG
Linex Prefab
Loyens & LIIoef
Luchthaven Schiphol
Medinova
Menzies
Metaalhandel De Horne
Monsanto
NDS
NHTV
Nutricia

Premeo.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies