PMO verplicht

U bent als werkgever wettelijk verplicht om een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden aan uw medewerkers. Dat is prettig voor uw medewerkers, maar ook voor u. Het PMO kan bijdragen aan minder verzuim, gezonde en fitte werknemers en lagere kosten door het vroegtijdig opsporen van ziektes en bewustwording van de eigen leefstijl. Onze artsen komen bij u op locatie, wel zo efficient.


Verplicht?

Er is wel eens onduidelijkheid over de verplichtingen rondom het PMO. We zetten graag de feiten voor u op een rijtje. Het PMO is de verbeterde versie van de PAGO. Artikel 18 van de Arbeidsomstandigheden stelt:

  • De werkgever stelt de werknemers periodiek in de gelegenheid een onderzoek te ondergaan, dat erop is gericht de risico's die de arbeid voor de gezondheid van de werknemers met zich brengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken. Bron: wetten.overheid.nl

Vrijwillige deelname PMO

Hoewel u als werkgever verplicht bent om periodiek een PMO aan te bieden, zijn werknemers niet verplicht deel te nemen. Deelname aan het PMO is vrijwillig. Het is aan u de taak om werknemers te informeren en het belang van het PMO uit te leggen. Wij helpen hierbij graag door middel van promotiemateriaal, of door uw werknemers te wijzen op onze website.

PMO verplicht

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a voorPremeo.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiƫn onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies