Verzuimpreventie

Verzuimpreventie is een belangrijke redenen om als werkgever periodiek een PMO aan uw werknemers aan te bieden.

Naast PMO's is Premeo ook gespecialiseerd in de nazorg van een PMO traject.

Want wat gebeurt er met de informatie die de pmo oplevert? Wat gebeurt er met de persoonlijke uitslagen die de medewerkers krijgen? Een pmo is de eerste stap, daarna begint het pas echt. Welke acties/interventies zijn noodzakelijk? Waarmee start je als onderneming?

Premeo denkt graag mee over de volgende stappen. Wij bieden verschillende interventies aan, op maat gemaakt, gebaseerd op de uitkomst van het PMO.

Ons aanbod is groot en divers. Van een compleet vitaliteitsprogramma tot persoonlijke coaching van de individuele medewerker. Van een workshop ‘Etiketten lezen’ tot een training  Samen Werken’.

Ook op organisatieniveau kan men na een pmo gerichter aan de slag met duurzame inzetbaarheid. De knelpunten zijn in kaart gebracht, men weet waar de kracht van de organisatie zit en wat medewerkers nodig hebben.

Dit betekent dus dat een pmo binnen een groter plaatje past.

Dit alles valt onder duurzame inzetbaarheid.

In essentie betekent duurzame inzetbaarheid het werk optimaliseren door te focussen op inzetbaarheid, vitaliteit en ontwikkeling van de medewerkers.

De aanpak van duurzame inzetbaarheid is niet universeel. Iedere organisatie heeft andere uitdagingen, bijvoorbeeld op  fysieke belastbaarheid, vitaliteitsbeleid of mentale belastbaarheid. Op basis van de inventarisatie na een PMO wordt gekeken waar de behoeften liggen en kunnen wij een actieplan maken om op korte en lange termijn het verschil te maken.


PMO brengt risico's in kaart

Het PMO maakt eigenlijk de balans op voor uw bedrijf. Hoe gezond zijn uw medewerkers? Zijn er problemen op de werkvloer die invloed hebben op de gezondheid van uw medewerkers? Het PMO is dé mogelijkheid om beroepsziekten vroegtijdig in kaart te brengen. Zo kunt u als werkgever actie ondernemen om de gezondheid van uw werknemers te beschermen en te verbeteren. Hiernaast krijgen de werknemers zelf concrete adviezen om hun werkwijze en leefstijl te verbeteren.

Verzuimpreventie

Verzuimpreventie door PMO

Met de uitkomsten van het PMO heeft u concreet iets in handen. De problemen en risico’s die naar voren komen in de groepsanalyse, raken het arbeidsproces en uw bedrijf. Als u niets doet, kan verzuim het gevolg zijn. Door vroegtijdige signalering van gezondheidsrisico’s kunt u preventief maatregelen nemen en verzuim voorkomen of reduceren. Ook zorgt u zo voor minder instroom in de WIA.

Minder verzuim, minder kosten

Verzuim reduceren en instroom in de WIA voorkomen is van groot belang. Niet alleen omdat dit voor alle betrokkenen heel vervelend is, maar verzuim kost ook geld. Veel geld. Het verzuim reduceren en WIA-instroom voorkomen, leidt tot kostenbesparing voor uw bedrijf. Daarbij vallen de kosten voor het uitvoeren van een PMO in het niet. Een extra reden dus om regelmatig de balans op te maken via een PMO.

Verzuimpreventie

PMO/PAGO voor medewerkers van uw bedrijf nodig?


Offerte aanvragen

Wij werken o.a. voor

Achmea
CZ
De Amersfoortse
Delta Lloyd
Ohra
Reaal
VVAA
3M
Albemarle
Fluor
A&R Carton
Avelingen groep
Bayer
Bruca
Buchinhoren
Carpenter
CCV
Celavita
Converge
Cronimet
De Vergarde
Dockwise
Dr. Oetker
Ecolab
Edelman
EDSN
Eurojust
Enkco
ETS
European Association of Urology
Evides
Flinter
Gemeente Oegstgeest
Gemeente Twenterand
Gemeente Uithoorn
Heinmade
Hokamo
Holland Plant
Indumat Verhuur
Initial Hokatex
Interjute
KPMG
Linex Prefab
Loyens & LIIoef
Luchthaven Schiphol
Medinova
Menzies
Metaalhandel De Horne
Monsanto
NDS
NHTV
Nutricia

Premeo.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiƫn onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies